Policija brani "plavca" koji je fotoreporteru rekao da će progutat´ aparat: Štitio je pacijenta Badovinca

POLICIJSKA uprava zadarska stala je u zaštitu svog policajca koji je preksinoć verbalno napao fotoreportera dok je ovaj pokušao snimiti TBF-ovog Mladena Badovinca nakon pada s pozornice.

Ovo nije vic: Pogledajte kako policajac razmišlja

Index je sinoć objavio snimku na kojoj policajac uličarskim rječnikom fotoreporteru prijeti "aj vozi", "progutat' ćeš taj aparat" i "kad dođeš doma onda mater slikaji", nakon čega su u policiji obećali da će sve okolnosti događaja ispitati. Danas tvrde da je njihov službenik gotovo u svemu postupao profesionalno i zakonito.


"Radi se o tome da su se neki fotoreporteri, među njima i ovaj sa snimke, u želji da obave svoj zadatak, "muvali" oko mjesta događaja i na taj način ometali rad Hitne pomoći. S obzirom da je pjevač TBF-a pao s metar i pol visine na tvrdu betonsku površinu, prvo se sumnjalo da se radi o teškoj ozljedi kralježnice i trebalo je osigurati što lakši dolazak Hitne", izjavio je za Index glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

"Policija je dobila zapovijed za oslobodi prolaz Hitne do Badovinca"

Iako snimka pokazuje da je reporter bio na barem dvadeset metara od kola Hitne pomoći, iz policije tvrde da video koji smo prikazali donosi tek kraj "natezanja" između fotoreportera i policajca.

"Na koncertu je bilo oko 4000 ljudi. Policija je dobila zapovijed da zbog prolaska Hitne udalji sve. Postupali su po zapovijedi, a ovaj fotoreporter je više puta upozoren da se skloni. Liječnica i medicinska sestra su prije toga upozorile da bi se fotografiranjem mogla narušiti prava pacijenta, dodao je Žodan.

Onda je krenuo tumačiti da danas postoje objektivi koji mogu zumirati na veliku daljinu, a "policajci su Badovinca htjeli zaštititi od mogućih fotografija gdje ga se postavlja na nosila, jer to nije etično i moralno".

Policajac će možda odgovarati zbog "progutat' ćeš aparat" i "doma slikaji mater"

Ljuti policajac će zbog izjava "doma mater slikaji" i "aj vozi" ipak možda pred stegovni sud, ali prije toga će se temeljito pregledati video snimka i uzeti iskazi svih protagonista incidneta.

"Policijski službenik dužan je u obavljanju policijskih poslova ophoditi se uljudno prema građanima, pozdraviti ih te oslovljavati riječima "gospođo", odnosno "gospodine", stoji u članku 2. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika.

Pročitajte više