Policija: Brodosplit omalovažava profesionalnost policije

NAKON što je uprava Brodosplita u priopćenju odaslanom medijima nakon što je Index u četvrtak objavio članak pod naslovom "Milijunska pronevjera državnog novca u dalmatinskim brodogradilištima?" optužila policiju za "stvaranje senzacionalističke klime", PU splitsko-dalmatinska reagirala je svojim priopćenjem.

Uprava Brodosplita u priopćenju optužuje policiju da se uključila u stvaranje senzacionalističke klime, "to više što dosad nije ni provedena, a kamoli završena temeljita istraga o podnesenoj kaznenoj prijavi".

"Na osnovu citiranog teksta Index portal objavljuje poduži tekst u kojemu se detaljno opisuje određena kaznena prijava, za čije detalje kao izvor ne navodi PU splitsko-dalmatinsku, nego pouzdani izvor." - navodi se u policijskom priopćenju.

"Iz ovoga razloga i čudi reagiranje Brodosplita u kojemu se proziva ova Policijska uprava da, kako u svom priopćenju javnosti ističu, sudjeluje u stvaranju negativne klime kada se zna da do sada nije ni provedena, a kamoli završena temeljita istraga o podnesenoj kaznenoj prijavi., te se nadalje PU stavlja u službu određenih interesa i lobija s ciljem da se od Brodosplita napravi slučaj."

"Ističemo da PU splitsko-dalmatinske u cjelini, a ne samo u ovome slučaju, poslove iz djelokruga nadležnosti obavlja sukladno zakonskim propisima, prilikom čega se vodi računa i o korektnosti postupanja i zaštiti podataka za koje je došla u provođenju izvida. Dapače, u ovom slučaju, a a poziv gospodina Kovača iz brodogradilišta koji je tražio razgovor u PU objašnjeno je profesionalno i korektno istupanje u medijima. Stoga i čudi u najmanju ruku nekorektno priopćenje Brodosplita sa kojima se neargumentirano narušiti i omalovažiti profesionalnost policije i njen rad." - zaključuje se u priopćenju PU splitsko-dalmatinske, kojeg potpisuje načelnik ureda Ninoslav Čurić.

Pročitajte više