Policija češlja Podravkine poslove od 2000. godine: Nekretnine davali u bescjenje

ČEŠLJANJE policije po poslovanju Podravke nije se zadržalo samo na kreditiranju SMS-a od strane te prehrambene kompanije, već su inspektori počeli istraživati i poslove sklapane prije gotovo 10 godina. Prema pisanju Podravskog lista, istražuju se poslovi još od 2000. godine i dolaska Darka Marinca na mjesto predsjednika Uprave.

Ugovori koje se provjerava se odnose na prodaju odmarališta Pirovac, zgrade Kuglane i drugih vrijednih nekretnina Podravke, kao i kupnju "Eve" od zadarske Adrije iz 2006. godine, a sporni su, navodno, i poslovi s nekim stranim konzultantskim kućama, koje su od kad je Marinac došao na čelo Podravke zaradile desetke milijuna kuna samo na provizijama.

Dok je istraga u tijeku, konzultanti Podravke i SMS-a ovih dana rade na znatno većem problemu - pitanju rješavanja dugovanja SMS-a prema Podravci i ostalim kreditorima. Budući da su ukupna dugovanja SMS-a veća od ukupne vrijednosti tvrtke, jedina mogućnost potpune naplate leži u činjenici da se SMS ojača i da se poveća prodaja njihovih proizvoda.

Saga oko prodaje odmarališta: Podravka izgubila najmanje 23,7 milijuna kuna čiste zarade

Saga oko prodaje odmarališta Pirovac započela je još 2001. godine. Tada je Podravka odmaralište ustupila Gradu Koprivnici za samo 1,5 milijun kuna. Grad je odmaralište pet godina kasnije putem javnog natječaja preprodao za 25,2 milijuna kuna tvrtki Žarka Pavline, šogora predsjednika Stjepana Mesića, čime se u gradsku blagajnu slila zarada od 23,7 milijuna kuna. Prije nešto više od godinu dana, Pavlina je odmaralište ponudio na prodaju za nevjerojatnih 56 milijuna kuna.

Pročitajte više