UBOJICA U LISICAMA Priveden je u DORH, Kristinu je iz bijesa ubo više od 30 puta

Foto: Željko Lukunić/Pixsell

KRISTINA KRUPLJAN usmrćena je s više od 30 uboda nožem, doznaje se u policiji, a opisom kaznenog djela za koje je prijavljen ubojica David Komšić potvrđena je sumnja da je djevojka u vrijeme ubojstva bila trudna.

Komšić je oko podne ispitan u državnom odvjetništvu, nakon čega će sudac istrage odlučiti o istražnom zatvoru.



Zagrebačka policija protiv 20-godišnjeg Komšića podnijela je kaznenu prijavu za teško ubojstvo i to prema tri zakonska stavka koji propisuju kaznu od najmanje deset godina zatvora onome tko "ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće", "blisku osobu koju je već ranije zlostavljao" ili počini ubojstvo iz "koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda".

Kriminalističko istraživanje pokazalo je i da ubojica u vrijeme zločina nije bio pod utjecajem alkohola.

Motiv je ljubomora?

Podsjetimo, David Komšić Kristinu je ubio u njenom autu ispred zgrade u kojoj je živjela. Pretpostavlja se da je saznao da je trudna s drugim. Prema neslužbenim informacijama ona mu je to sama rekla dan ranije. No, s obzirom na ono što se događalo u prošlosti postavlja se pitanje tko je kriv što je on bio na slobodi?

Ubojica je Kristinu maltretirao godinama, 2015. dobio je zabranu prilaska na bliže od 300 metara, a zabrana je u međuvremenu ukinuta pa je imao otvoreni put da nastavi s maltretiranjem.

"Prvi put ju je istukao kod crkve, drugi put joj je uzeo mobitel, treći put joj je razbio auto. I četvrti put ju je ubio", rekla nam jučer, još uvijek u šoku, Kristina majka. Što su institucije čekale? Zašto je on još uvijek bio na slobodi?

Policija je podigla protiv njega više kaznenih prijava, doznali smo jučer. U razgovoru su nam rekli kako su postupali svaki put kada je to od njih zatraženo. Napravili su sve što je u njihovoj moći, a onda na snagu stupaju druge institucije - Državno odvjetništvo i sud. Baš kao i sada. Policija je sve predala Odvjetništvu koje nastavlja daljnju istragu.

> KOMENTAR Tko će suditi hrvatskom pravosuđu za ubojstvo Kristine Krupljan?

> Osumnjičeni za ubojstvo Kristine sin je poznatog ugostitelja, prošle godine pregazio je oca osmero djece

> UBOJSTVO U ZAGREBU U autu na parkingu ubijena 18-godišnja Kristina, uhićen bivši dečko

> VIDEO Majka ubijene Kristine optužuje njenog bivšeg dečka: Misli da može sve jer mu tata ima novca

> Otac ubijene: Njen bivši se na policiji svima smijao u facu i govorio da mu nitko ništa ne može

> Ubojica mlade Zagrepčanke na Instagramu sprdao policiju: "Smećari me traže, a ja na drugoj adresi"

 

 

Pročitajte više