Policija još traga za dvoje nestalih na moru; obdukcijom utvrđeno da se A. Žmire utopila

SPLITSKA policija izvijestila je danas da još traga za Hrvojem Ovčaričekom (23) iz Bjelovara i Mirjanom Soldić (29) iz Sinja, koji su s Anđelinom Žmire, čije je tijelo prekjučer pronađeno, nestali 19. srpnja oko 2,20 sati s pedalinom između Baške Vode i Brela.

Obdukcijom je utvrđeno da je tridesetgodišnja Anđelina Žmire iz Sinja umrla utapanjem 19. srpnja. Njezino je tijelo pronađeno u nedjelju kako pluta na 4,5 nautičke milje jugozapadno od Sumartina na otoku Braču.

U potrazi za dvoje nestalih sudjeluje samo posada službenog policijskog plovila, gumenjaka, u bračkim, hvarskim i makarskim vodama, izjavila je danas glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Tina Disopra.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa središtem u Rijeci, koja je predvodila koordiniranu akciju, prekinula je potragu jučer oko 14 sati, jer više nema mogućnosti za njihovo spašavanje, odnosno, pronalazak živih osoba.

Brački i Hvarski kanal do jučer su pretraživala dva policijska glisera "Sveti Mihovil" i "Strijelac", brod Lučke kapetanije "Pojišan" i izvidnički zrakoplov, koji je u nedjelju i pronašao tijelo Anđeline Žmire.

Pročitajte više