Policija: Kosti pronađene u Samoboru životinjskog su podrijetla

Kosti pronađene u ponedjeljak u dvorištu obiteljske kući u Samoboru životinjskog su, a ne ljudskog podrijetla kao što se sumnjalo, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Podrijetlo kostiju, pronađenih u dvorištu obiteljske kuće u samoborskoj Gajevoj ulici, utvrđeno je vještačenjem u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Početnoj sumnji da je riječ o ljudskim kostima pridonio je i pronalazak tri šljema koja je, zajedno s kostima, na dubini od 120 centimetara otkrio jedan od radnika koji rekonstruiraju vodovodne cijevi.

Jedan je zagrebački dnevnik danas prenio tvrdnje starijih mještana da je na području na kojem su kosti pronađene krajem Drugog svjetskog rata bio partizanski logor, te da se kilometar dalje nalazi još neistražena masovna grobnica iz 1945.

Privremeni glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor kazao je Hini da će policija ispitati tvrdnje Samoboraca koje su doznali iz tiska. Tvrdi da policiji do sada nitko ništa nije rekao o navodnoj masovnoj grobnici u Samoboru, iako je policija u ponedjeljak bila na mjestu pronalaska kostiju.

"Nakon napisa u tisku ponovno smo uputili istražitelje da ispitaju te tvrdnje", kazao je Tor.

Pročitajte više