Policija o oštećenjima u jučerašnjem nevremenu

U NEVREMENU koje je jučer zahvatilo Dalmaciju samo je na užem području grada Splita oštećeno 50 vozila, 10 poslovnih prostora, a s dviju kuća otpuhan je krov, izvijestila je popodne splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

U prigradskom naselju Žrnovnici pao je stup s električnim kabelom, a u Grljevcu, također prigradskom naselju, pao je nosač dizalice kod hotela Lav pa je cesta bila zatvorena više od tri sata.

Na kaštelanskom području srušeno je desetak borova, dva električna stupa, oštećena dva poslovna prostora i pet vozila, a srušila se i metalna ograda kod Getroa zbog čega je neko vrijeme bio zaustavljen promet.

U Solinu se srušilo 10-ak stabala, oštećeno šest vozila, rasvjetni stup i ograde na dvjema kućama. Na omiškom je području oštećeno više od 30 vozila i palo više borova na ceste. Na trogirskom i segetskom području osim srušenih borova oštećeno je osam vozila, dvije brodice, jedan električni i tri rasvjetna stupa.

Na cesti od Dubaca do Makarske te na dijelu ceste Makarska - Vrgorac iščupano je 10-ak borova, s odronima kamenja zbog čega su te ceste također bile više sati zatvorene. Na makarskom području oštećeno je šest vozila i dvije kuće.

Štete se procjenjuju.

(Hina) xmerc ydd

Pročitajte više