Policija objavila upozorenje pred udarni turistički vikend

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U PROMETNIM nesrećama tijekom prvog polugodišta 2020. godine poginulo je ukupno 113 osoba ili 14 osoba manje nego u istom razdoblju 2019. godine.

U proteklih tjedan dana dogodilo se 6 prometnih nesreća s poginulim osobama u kojima je poginulo 6 osoba, od kojih: 2 vozača motocikla, 1 vozač mopeda, 2 vozača osobnih automobila i 1 pješak.

Policija je ovim povodom opet upozorila vozače da paze. Riječ je o jednom od udarnih turističkih dana.

"Tijekom vikenda prevladavat će pretežno sunčano i uglavnom suho vrijeme zbog čega će biti povoljni uvjeti za vožnju. Zbog ovakvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja (zakonska ili ona postavljenim prometnim znakom, uključujući pritom i ograničenja na promjenjivoj prometnoj signalizaciji)", stoji u priopćenju policije.

"Policija će intenzivirati aktivnosti usmjerene na prekršaje vozača mopeda i motocikala, na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Nadzor prometa vršit će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr.

Prilikom nadzora prometa na autocestama, uz sankcioniranje drugih prekršaja, posebna pozornost posvetit će se bezrazložnoj vožnji lijevom prometnom trakom", objavila je policija.

Pročitajte više