Policija održala izvanrednu presicu o premlaćivanju Hrvoja Petrača

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija danas je održala izvanrednu press konferenciju o sinoćnjem premlaćivanju Hrvoja Petrača.

Podsjetimo, Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulici.

Policija je u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga.

Pogledajte snimku izvanredne policijske press konferencije

Policija: To je bio sukob dva muškarca, a ne neki veliki planirani obračun

Pred novinare je danas izašla Marija Goatti iz Zagrebačke policije te više puta naglasila da se u jučerašnjem incidentu radilo o sukobu dvojice muškaraca, dodavši kako se nije radilo o nekom velikom planiranom obračunu.

Goatti je rekla da je policija dojavu o teško ozlijeđenom muškarcu dobila oko 22:30 te odmah izašla na teren i potvrdila informacije koje su dobili. U sukobu je Hrvoje Petrač teže ozlijeđen, a pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

"Ono što za sada možemo potvrditi sa sigurnošću je da se radilo o sukobu dvojice muškaraca koji je nažalost rezultirao teškim tjelesnim ozljeđivanjem muškarca starog 64. godine", rekla je Goatti, na što su ju novinar pitali je li napadač poznat i tragaju li za njim.

Policija potvrdila da intenzivno traga za jednom osobom, ne demantiraju da se radi o Vjeki Slišku

"U ovoj osjetljivoj fazi kriminalističkog istraživanja bilo bi nerealno očekivati da možemo podijeliti one detalje koji su nam bitni kao operativni za kvalitetno provođenje kriminalističkog istraživanja. Mi u ovom trenutku intenzivno tragamo za osobom koju dovodimo u vezu s ovim kaznenim djelom i apsolutno koristimo sve mjere i radnje koje će nas, nadamo se, dovesti do kvalitetnog završetka kriminalističkog istraživanja", rekla je Goatti.

Novinare je zanimalo i je li točna informacija da je muškarac za kojim se traga Vjeko Sliško.

"Bilo bi nerealno očekivati da takve detalje i informacije potvrđujemo ili negiramo, to su podaci koji će utjecati kvalitetno na samu dinamiku kriminalističkog istraživanja, to su naši alati odnosno oruđe za rad", ustvrdila je Goatti.

Bez odgovora na pitanje tko je započeo tučnjavu

Novinari su pitali Goatti može li reći tko je započeo tučnjavu pred hotelom Esplanade, ali ona je rekla tek da policija intenzivno traga i da će pogledati svugdje kako bi uspješno završili istragu.

Goatti je na novinarsko pitanje o motivu napada rekla: "Teško je reći, u ovom trenutku, a kao što sam istaknula i na početku, jer se radi o sukobu dvojice muškaraca. Za sada znamo da se ne radi ni o kakvom planiranom velikom obračunu, evo da primirimo građane, ali dozvolite da dovršimo kriminalističko istraživanje, moramo biti sigurni u ono što radimo odnosno ono što smo zaključili."

Goatti nije konkretno odgovorila ni na pitanje tko je započeo tučnjavu.

"To je detalj koji je nama kvalitetan odnosno to je naše oruđe u radu", zaključila je Goatti.

Pročitajte više