Policija potvrdila nestanak Domagoja Margetića

POLICIJSKA uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je danas da je sinoć oko 22 sata u policijskoj postaji Medveščak obitelj prijavila nestanak Domagoja Margetića (1974.), urednika časopisa "Novo hrvatsko slovo".

Utvrđeno je da je zadnji put viđen 17. prosinca, od kada se više nije javljao obitelji.

Kriminalistička obrada i potraga na razini svih policijskih uprava za nestalim Domagojem Margetićem je u tijeku, ali za sada nema nikakvih korisnih informacija o sudbini nestalog Margetića, izvijestila je policija na konferenciji za novinare.

Zagrebačka policija poziva građane ako imaju korisne informacije o nestalom Domagoju da se jave na tefon 92 ili u najbližu policijsku postaju.

Na konferenciji za novinare dat je i Margetićev opis. Riječ je o muškarcu visine 175 cm, jače tjelesne građe kraće ravne kose, većih smeđih očiju i okruglog lica. Nosi bradu, a zadnji puta kada je viđen bio je odvjeven u crnu kožu jaknu, tamnoplavu košulju sa žutim crtama, plave traper hlače i crne cipele.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zlatko Mehun jučer je opovrgnuo informacije tjednika "Novo hrvatsko slovo" koje u svom priopćenju tvrdi da je Margetić uhićen i odveden u nepoznatom smjeru te da je zadnjih nekoliko dana bio pod stalnim policijskim nadzorom.

Mehun je dodao da je policija prije 20-ak dana Margetiću uputila poziv za obavijesni razgovor temeljem naloga Državnog odvjetništva, a na zahtjev Haaškog suda, koji je početkom prosinca tom tjedniku naložio da prestane objavljivati izjave i svjedočenja zaštićenih svjedoka.

Mehun je dodao da se Margetić tom obavijesnom razgovoru nije odazvao te da policija nakon toga nije poduzimala nikakve radnje protiv njega niti je dobila ikakav drugi nalog od Državnog odvjetništva.

Pročitajte više