Policija privela šestoricu mladih velikogoričkih kriminalaca

VELIKOGORIČKA je policija dovršila kriminalističku obradu nad šestoricom mladića koje se tereti da su na području Velike Gorice počinili više razbojstava, izvijestila je PU zagrebačka.

Trojica mladića u dobi od 20 godina, dvojica 19-godišnjaka te 21-godišnjak su opljačkane kioske, kladionice i automat klubove oštetili za 88.613 kuna, navodi policija.

Prvoosumnjičeni 19-godišnjak je uz prijetnju plinskim pištoljem počinio ukupno šest razbojstava, od toga pet u kioske na području Velike Gorice, a jedno u športsku kladionicu na području Velike Mlake. Još tri razbojstva su mladići počinili u parovima, a jedno je 21-godišnjak počinio sam.

Najveću su materijalnu štetu počinila dvojica 19-godišnjaka, kada su 25. veljače, oko 1 sat, u Ulici kneza Branimira u Velikoj Gorici, maskirani crnim fantomkama, ušli su u automat klub i uz prijetnju pištoljem počinili razbojstvo nad dvjema zaposlenicama te odnijeli sa sobom više desetaka tisuća kuna.

Trojica mladića su dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, dok će protiv trojice 20-godišnjaka biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

I.M.

Pročitajte više