Policija u lisicama privela muškarca povezanog sa smrću maloljetnice u Zagrebu

Foto: Pixsell/Jurica Galoic

NAKON što je jučer ujutro u novozagrebačkom naselju Sopot pronađeno tijelo maloljetnice, policija je na obavijesni razgovor privela muškarca u čijem je stanu živjela.

30-godišnji muškarac kojeg se povezuje s ovim slučajem noćas je priveden u policiju, javlja RTL, dodajući kako je maloljetnica živjela u njegovom stanu.

Priveden je s lisicama na rukama. 

Policija je ranije danas objavila da je utvrđen identitet djevojke čije je tijelo pronađeno jučer ujutro ispred zgrade u Sopotu, zamotano u tepih.

Stan privedenog muškarca nalazi se u prizemlju i udaljen je oko 500 metara od mjesta na kojem je pronađeno tijelo.

Policija je danas prisutna u zgradi u kojoj se nalazi stan muškarca i pretpostavlja se da će obaviti pretragu, a tijekom popodneva su doveli i privedenog 30-godišnjeg muškarca, vjerojatno kako bi nazočio pretrazi.

Na terenu su i policijski forenzičari.

Nije isključeno da policija sumnja kako je djevojka umrla upravo u tom stanu, a ako za to doista postoji ozbiljna sumnja, u stanu će se obaviti očevid.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Susjeda: Probudile su nas sirene, buka i lupanje policajaca na vrata

"Inače nas probudi lavež pasa, ljudi koji prodaju krumpir i zelje, a jutros su to bile sirene, buka i lupanje policajaca na vrata", kazala je stanarka Zemljakove ulice u zagrebačkom Sopotu gdje je jučer oko 6 sati na stubama ispred ulaza u podrum jedan od stanara beživotno tijelo mlade i tamnokose žene pronašao omotano u tepih. Odmah je pozvao hitnu pomoć, a u 7:30 policija je već ogradila teren i započela kriminalističko istraživanje.

"Dvojica muškaraca su se oko 5 sati glasno prepirala"

"Sva se naježim kada se sjetim buke koja je možda prethodila njezinoj smrti. Dvojica muškaraca su se oko 5 sati glasno prepirala, odjekivalo je cijelom zgradom. Nakon toga se čuo ženski vrisak i sljedeće što znam, ispred nekadašnjeg skloništa iz vremena Domovinskog rata pronađena je mrtva djevojka", prepričala je Sopoćanka.

"Istraga će potrajati"

Da je riječ o prirodnoj smrti, kaže predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb - istok Milenko Arapović, policija bi to najvjerojatnije odmah potvrdila. "Kako se sve dogodilo u sumnjivim okolnostima, istraga će potrajati", kaže Arapović. 

Kako neslužbeno doznaju, na tijelu djevojke nije bilo otvorenih ozljeda.

"Zgrozim se od pomisli da ju je možda netko zadavio. Strah nas je sve. Povukli smo se u stanove i ne izlazimo. Inače je ovdje mnogo življe, pogotovo kada je sunčan dan", kaže stanarka s prvog kata zgrade ispred koje je pronađeno tijelo. Policija je, dodaje, obilazila stanove ispitujući stanare jesu li vidjeli što sumnjivo, a raspitivali su se i je li netko čuo da počinitelji vuku tepih ulicom.

Pročitajte više