Policija uhitila pucače iz "Ludnice"

ZAGREBAČKA policija priopćila je danas kako je uhitila trojicu muškaraca osumnjičenih za jutrošnju pucnjavu u zagrebačkom narodnjačkom klubu "Ludnica".

Osumnjičenu naoružanu trojicu policija je zatekla u mercedesu njemačkih registracija na Aleji Bologne, nedaleko od mjesta događaja, rekao je operativni analitičar Policijske uprave zagrebačke Davor Tor za Hinu.

Policija je identificirala jednog ranjenog muškarca, a riječ je o 54-godišnjem H.K., dok se identitet druge osobe još provjerava.

Prema neslužbenim izvorima, u incidentu je sudjelovao i 44-godišnji vlasnik kluba Goran Obradović koji je također priveden u policijske prostorije.

Tako je svega pet dana nakon krvavog obračuna vatrenim oružjem koji se dogodio ispred zagrebačkog narodnjačkog kluba "Pasha", jutros došlo do nove pucnjave iz vatrenog oružja ispred jednog zagrebačkog noćnog kluba.

Kako je Index doznao od voditelja Operativnog centra PU zagrebačke Mire Petrušića, do pucnjave je došlo jutros oko 4.30 sati. Pucalo se kako unutar kluba tako i ispred, a pri tom su ranjene dvije osobe koje su izvan životne opasnosti.

"Jedna je osoba prebačena u Kliniku za traumatologiju, dok je druga odvedena u Bolnicu Sveti Duh. Pružena im je liječnička pomoć i trenutno se nalaze van životne opasnosti." - kaže Petrušić.

Dodaje kako je očevid u tijeku, te da je više osoba koje su se za vrijeme pucnjave nalazile u "Ludnici" privedeno radi prikupljanja informacija o incidentu.

Prema prvim saznanjima, ranjeni sudionici nisu zvučna imena, barem što se tiče incidenata sličnih jutrošnjem iz "Ludnice".

Na Staru godinu dogodio se još jedan izgred u kojem je korišteno vatreno oružje. Pijani je posjetitelj pucao u redara i zaštitare ugostiteljskog objekta "Fontana", a tom je prilikom teže ranjen 39-godišnji redar.

Krim obrada, kojom se žele utvrditi sve okolnosti obračuna, još traje.

Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više