Policija uklonila okićeni bor policajaca prosvjednika na Markovom trgu

Pripadnici interventne policije večeras su oko 20.30 sati na Markovu trgu, uz pomoć komunalnih djelatnika, uklonili okićeni bor koji su pred sakristiju crkve sv. Marka postavili neraspoređni policajci koji tamo već 300njak dana prosvjeduju.

Potpredsjednik Udruge hrvatskih policajaca veterana Domovinskog rata Željko Spolodor priopćio je Hini kako su policajci rekli da imaju nalog za uklanjanje bora, no da im ga nisu pokazali.

Dodao je da prosvjednici nisu pružali nikakav otpor te da nije bilo sukoba s policijom.

´Takav postupak ne dolikuje blagdanima i na sramotu je ove vlasti. Time Vlada pokazuje koliko joj smeta istina i borba protiv nepravde´, ustvrdio je Spolodor.

Iz zagrebačke Policijske uprave doznaje se da gradsko komunalno redarstvo ne dozvoljava da se bilo što postavlja na trg sv. Marka, pa tako i bor, te da je zato i uklonjen.

´Prosvjednici mogu držati bor unutar kapelice, no oni su ga iznijeli van pa je zato maknut´, rekao je pomoćnik voditelja smjene zagrebačke policije Bono Rajić.

Dodao je da je u kapelici crkve sv. Marka gdje borave prosvjednici večeras bilo četiri neraspoređena policajca.

Neraspoređeni policajci prosvjeduju na Markovu trgu izražavajući nezadovoljstvo nerješavanjem njihovog statusa, odnosno jer ih se nije vratilo u policiju na posao.

Pročitajte više