Policiji skakao po haubi službenog vozila

MLADIĆ iz Bakra u dobi od 25 godina bez povoda skočio je u nedjelju oko 3 sata na haubu policijske Škode Octavije. U to vrijeme riječki policajci su na području Čavala obavljali redovnu službu, izvijestila je policija.

MLadić je počeo udarati po vozilu, verbalno napadajući policajce, a kako ni nakon upozorenja i naredbe nije prestajo s tim, policajci su nad njim upotrijebili sredstva prisile. Pri tome je, izvijestila je policija, 25-godišnjak intenzivno pružao otpor te se s dvojicom policajaca s ceste otkotrljao niz padinu dužine šest metara.

Počinitelj je uhićen i priveden u prostorije III. policijske postaje Rijeka. Alkotestiranjem mu je u krvi utvrđena koncentracija od dva promila alkohola. Kolima Hitne pomoći prevezen je u bolnicu Sušak, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede, kao i dvojici policijskih službenika. Dok mu je pružana medicinska pomoć u bolnici, 25-godišnjak je u više navrata prijetio policijskim službenicima.

Nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci dovršeno je kriminalističko istraživanje te će biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje i napada na službenu osobu kao optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je policija.

Pročitajte više