Policijska krutost: Priveli vrhunskog slovenskog streljača jer nije prijavio sportsko streljivo

SLOVENSKI dobitnik olimpijskih medalja u streljaštvu Rajmond Debevec doživio je ovog vikenda veliku neugodnost na Bregani, jer policiji ni carinicima nije prijavio sportsko streljivo koje je nosio na natjecanje u Zagreb, javljaju iz PUZ-a.

Kako carinici nisu znali o kome se radi, prvo je priveden u policijsku postaju, a potom i na kriminalističko ispitivanje u Istražni centar Županijskog suda. Tek kad je istražnom sucu objasnio otkud mu u automobilu municija, Debevec je pušten na slobodu.

Zbog razvlačenja po policijskoj postaji i sudu, slovenski olimpijac je propustio 37. tradicionalni međudržavni susret Hrvatske i Slovenije, zbog kojega je i putovao u Zagreb. Kako se radi o specifičnom sportu (zamislimo da Ivica Kostelić svaki put prijavljuje skije kad prelazi Breganu), vrhunski je sportaš prošao blamažu koja bi mogla rezultirati novim izljevima sportske žuči nakon prelaska Jakova Faka u slovensku reprezentaciju.

Pitanje je jesu li se policajci na licu mjesta mogli raspitati o kome se radi i manje krutim i formalnim postupanjem dopustiti Debevcu da ipak stigne na natjecanje gdje je trebao biti glavna zvijezda.

Pročitajte više