Policijski presretač skrivio nesreću u kojoj je poginuo putnik na motociklu

VARAŽDINSKA policija izvijestila je o teškoj prometnoj nesreći koja se oko 17.10 sati dogodila u Ulici braće Radić u Varaždinu gdje je smrtno stradala jedna osoba.

HRT javlja večeras da su građani Varaždina ogorčeni događajem za koji su, kako su rekli očevici nesreće, krivi policajci u presretaču "Škodi superb". Policajci su bili u crnom vozilu na kojem nije bilo vidljivih policijskih oznaka.

Prema nepotvrđenim podacima patrola u presretaču oduzela je prednost vozaču motocikla koji je udario u automobil nakon čega je odbačen u zid. Vozač motocikla i njegov suputnik pali su na tlo pri čemu je nesretni vozač teško ozlijeđen i nalazi se u životnoj opasnosti.

U policiji tek navode da je došlo do naleta policijskog vozila na motocikl pri čemu je putnik s motocikla preminuo od zadobivenih ozljeda, dok su vozač i dvojica policajaca u nesreći zadobili ozljede koje će naknadno biti okvalificirane.

Okolnosti pod kojima je došlo do nesreće još nisu poznate, a u policiji navode da će se uzrok prometne nesreće znati nakon sutrašnjeg vještačenja oba vozila.

Na mjestu nesreće izvršen je očevid kojeg su vodili istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu i županijski državni odvjetnik.

I.K.

Pročitajte više