Policijski sindikat protiv preseljenja prometne policije u Kutini

POVJERENIK Sindikata policije Hrvatske u Sisačko-moslavačkoj županiji Ante Barić priopćio je da se Sindikat protivi da se Postaja prometne policije iseli iz svoje zgrade na ulazu u Kutinu i da se u tom prostoru otvori centar za azilante.

Barić je izvijestio da su jutros dobili obavijest Ministarstva unutarnjih poslova da se ta postaja u Kutini mora iseliti iz objekta u kojemu radi i premjestiti u zgradu temeljne policije u Kutini.

"Iseljavanju se protivimo iz sigurnosnih i operativnih razloga i smatramo da smještaj Postaje prometne policije u zgradu temeljne policije neće dovesti do bolje organizacije i veće učinkovitosti prometne policije, posebne zbog potrebe djelovanja na autocesti", rekao je Barić.

Podružnica Sindikata policije Hrvatske, prema Barićevim riječima, zatražila je da u tom slučaju reagiraju i predstavnici kutinske gradske uprave, "zbog toga što će Kutina, bez obzira na protivljenje građana i lokalnih vlasti, dobiti centar za azilante", kao i "zbog toga što će se Postaja prometne policije premjestiti u neadekvatne prostorije, čime će se umanjiti učinkovitost njezina rada".

Foto: Arhiva

Pročitajte više