Politički performance: Smogovci opet radili treću smjenu

NEFORMALNA skupina Smogovci ponovo je po okriljem mraka izvela politički performance, a ovog puta na udaru im nije bio kandidat za gradonačelnika grada Zagreba Josip Kregar, već njegov oponent i dosadašnji vlastodržac u glavnom hrvatskom gradu Milan Bandić.

Spremite se za prometni kaos

Naime, Smogovci su u ranim jutarnjim satima na križanju Varšavske i Gundulićeve ulice postavili parkirne prometne znakove s natpisom "Milanova garaža" aludirajući na garažu koja će se graditi na tom mjestu.

"Ovim činom htjeli smo podsjetiti građane na ovaj suludi projekt kojem je jedina svrha zgrtanje novca, a ne nikakav javni interes. Varšavska ulica, zelena i mirna kakva je sada, ubuduće će biti zakrčena automobilima što će dodatno suziti prostor pješačke zone u centru grada i izazvati prometni kaos u tom dijelu centra", stoji u priopćenju Smogovaca kojega smo dobili zajedno s fotografijama.

Trg žrtava Milana Bandića

Podsjetimo, investitori su dobili zeleno svjetlo zagrebačkih vlasti da u blok zgrada omeđen Cvjetnim trgom, Varšavskom, Gundulićevom ulicom i Ilicom instaliraju luksuzni "Lifestyle centar" na tri etaže u kojemu će u ostakljenim kupolama živjeti bogataši. Ponad zemlje žuborit će potočići i zelenjeti se livade, u međuzemlju će biti trgovine i kavane gdje će se kave ispijati pod svjetlom nastalim efektom staklenika. Podzemlje centra udomit će na nekoliko etaža oko 700 automobila, koji će u centar ulaziti iz trenutno za promet zatvorene Varšavske ulice.

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu održano je više prosvjeda protiv ovog projekta, a najdojmljiviji bio je onaj koji je poprište zagrebačke špice na kratko preimenovao u Trg žrtava Milana Bandića.

Smogovci aktivni

Recimo i to kako su Smogovci nedavno oblijepili spomenik Povijest Hrvata ispred Pravnog fakulteta s plavim omotnicama na kojima je pisalo Akcija Index - za Dekana, u kojem su aludirali na Kregara, a još prije proslavili su se sa sinkronizacijom Kuma na YouTubeu u kojem se kritizirala vladavina gradonačelnika Milana Bandića u kojem se sugerirao dogovor Bandić-Sanader.

I.Ć.
Foto: Smogovci

Pročitajte više