Poljska dječja pravobraniteljica zatražila zakonsku zabranu seksa za mlađe od 18

ZA SVE one koji misle kako je Hrvatska konzervativna zemlja, evo dobre vijesti - ne živite u Poljskoj. Ondje je, naime, dječja pravobraniteljica Ewa Sowinska zatražila da se zakonom zabrani seks svima koji nisu navršili 18 godina, javlja poljski Dziennik.

Kategorija "starijih maloljetnika" za Sowinsku ne postoji, a dosadašnja granica od 15 godina je za nju "zbilja preniska", jer "zaštita prava djeteta počinje od trenutka začeća i završava kada napuni 18 godina te postane punoljetno, a zakon to ne uzima u obzir i djecu u nekim slučajevima štiti samo do 15. godine".

Prođe li njen prijedlog, ono što je donedavno bilo savršeno normalno, poput veze 18. godišnjaka i 17. godišnjakinje, postat će kažnjivo. Na sreću, prijedlog Sowinske i nije naišao na pretjerano plodno tlo.

Tako je i poznati poljski seksolog Zbigniew Izdebski napomenuo kako, ovisno o zemlji u kojoj je zakon donesen, seksualni su odnosi dozvoljeni osobama između 14. i 16. godine života jer to "proizlazi iz fizioloških, psihičkih i civilizacijskih prilika".

Sowinska je od ranije poznata po svojim bizarnim prijedlozima, pa tako i onom da se poljskoj djeci zabrani gledanje Teletubbiesa, jer, prema njenom mišljenju, Tinky Winky propagira homoseksualnost.

I.M.
Foto: Dziennik

Pročitajte više