Poljski političar nakon skijaške nesreće pao u komu

MAREK NAWARA, 52-godišnji poljski političar, s teškim je ozljedama završio u komi nakon što je jučer pao na skijalištu Sankt Margarethen. Policija je potvrdila da je skijao bez zaštitne kacige.

Poljski mediji javljaju da je Nawara, inače predsjednik regionalne vlade Malopoljskog Vojvodstva, pao dok se spuštao jednom skijaškom stazom. Glavom je snažno udario o tvrdu snježnu podlogu pri čemu je teško ozlijedio glavu i mozak.

Nakon nesreće helikopterom je prebačen u bolnicu u Klagenfurtu gdje se bori za život. Iz bolnice se doznaje da je Nawara u kritičnom stanju. Policija pretpostavlja kako nije bilo drugih osoba umiješanih u incident.

Kobno skijanje bez zaštitne kacige

Austrijski mediji podsjećaju na sličan događaj u kojem je na jednom austrijskom skijalištu sudjelovao njemački političar Dieter Althaus. On je na Novu godinu na skijalištu naletio na jednu Slovakinju. Nesretna je žena preminula. Nijemac se još uvijek oporavlja od ozljede glave koju je zadobio nakon što je naletio na Slovakinju.

Prije četiri dana sa skijališta na Bjelolasici stigla je tužna vijest o smrtnom stradavanju 24-godišnjeg Slavka Mrvice, brata proslavljenog pijanista Maksima Mrvice. Nesretni je Mrvica nastradao kada se niz strminu spuštao pokušavajući dohvatiti svoju dasku za boardanje.

19. prosinca prošle godine u talijanskoj Cortini D'Ampezzo teško je ozlijeđen državni tajnik Ministarstva obrane Gordan Čačić. Tijekom skijanja nije nosio kacigu, a nakon što je na njega naletio talijanski skijaš pao je u komu te je idući dan preminuo u bolnici "San Martino". Prošli mjesec teško je nastradao 16-godišnji Domagoj Tucaković koji je ostao u dubokoj komi nakon pada na stazi u Austriji.

R.I.
Foto: AFP (Arhiva)

Pročitajte više