Pomoćnik načelnika porečke policije priveden u istražni zatvor

POMOĆNIK načelnika za promet porečke policijske postaje Luciano Geržinić (48) i njegov sin Marko (23) privedeni su danas u istražni zatvor Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da je Luciano počinio kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti, dok je njegov sin osumnjičen za izazivanje prometne nesreće i davanja lažnog iskaza, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u PU.

Kako je istaknuto, na temelju anonimne prijave djelatnici istarske policije, u suradnji i koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom iz Pazina, proveli su kriminalističku obradu nad ocem i sinom Geržinić iz Vižinade.

Po riječima glasnogovornika PU-a Roberta Pavlekovića, Marko G. još je 3. rujna oko 5 sati ujutro na cesti Tar - Labinci skrivio prometnu nesreću o kojoj je izvijestio svoga oca, visoko pozicioniranog policijskog dužnosnika u Poreču, koji je, došavši na mjesto nesreće, pozvao policijsku ophodnju.

Policajci su na mjestu nesreće zatekli "opel vectru" te Luciana i Marka, koji je policajcima rekao kako je u trenutku nesreće u automobilu bio sam, a da je s kolnika sletio jer su ga zaslijepila duga svjetla, rekao jer glasnogovornik Pavleković, dodavši da protiv njega tada nije podnesena niti prekršajna prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Međutim, nakon anonimne prijave istragom je utvrđeno da Marko u vozilu nije bio sam, već su s njim bili jedan 22-godišnjak te 20-godišnja djevojka, oboje iz Vižinade, koji su naknadno zatražili liječničku pomoć u Lovranu. Liječnicima su naveli drugi uzrok ozljeđivanja - djevojka je rekla da je pala u kupaonici, a mladić da je pao na stubištu.

Otac i sin Luciano i Marko G. to su zatajili policiji, pa su zbog toga obojica jučer uhićena, a nakon ispitivanja u porečkoj policiji danas su privedeni u istražni zatvor Županijskog suda u Puli.

Nakon saslušanja kod istražnog suca Eugena Pustijanca obojica su puštena na slobodu.

Inače, Luciano Geržinić je rješenjem načelnika PU istarske udaljen iz službe do završetka stegovnog postupka.

Pročitajte više