Pomorska nesreća kod Šibenika: Pronađeno tijelo nestalog ribara

Ilustracija: Pixsell/Ivo Cagalj

MUŠKARAC s koće je potonuo, a drugi je ozlijeđen u pomorskoj nesreći koja se dogodila u nedjelju između 19 i 19:30 sati kod otoka Zmajana u šibenskom arhipelagu, potvrdio je lučki kapetan Robert Baljkas.

"Koća koja je isplovila sa Srime udarila je u kraj i nasukala se. Jednog muškarca spasio je ribar koji je onuda prolazio svojim brodom, a drugi se trenutno vodi kao nestali", rekao je Baljkas za portal ŠibenikIN.

U međuvremenu je pronađeno tijelo nestalog ribara. Njegovo tijelo su oko jedan sat iza ponoći s potopljenog ribarskog broda izvukli ronioci MUP-a iz Zagreba, potvrdili su za Šibenski portal u Županijskom centru 112.

"Sinoć oko 1 sat ronioci MUP-a koji su stigli iz Zagreba s potopljenog broda su izvukli mrtvu osobu. Drugi ribar, koji je prevezen u šibensku bolnicu, nije životno ugrožen", kazao je dežurni u Županijskom centru 112.

"U nedjelju oko 19,24 sati dobili smo dojavu da se kod otoka Zmajan potopila ribarica te da je jedna osoba ostala u kabini broda, dok su drugu spasili ribari s druge ribarice. Ronioci MUP-a oko 1 sat u noći u potopljenom brodu pronašli tijelo 50-godišnjaka koje je odmah prevezeno na odjela patologije. Drugi ribar (68) prevezen je u šibensku bolnicu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede, ali je ipak zadržan na daljnjem promatranju", rekla je glasnogovornica policije Kosor. 

Nepoznata težina ozljeda

Ozlijeđeni muškarac je u šibenskoj bolnici gdje mu se pruža liječnička pomoć, a težina njegovih ozljeda još uvijek nije poznata. 

Ribarski brod krenuo je sa Srime, a da nešto nije u redu s ribaricom, odnosno da se potapa, vidio je ribar s druge koće koji je nazvao policiju i Lučku kapetaniju, javlja Šibenski portal.

Pročitajte više