Pomozite opremiti požarom devastirani odjel neurokirurgije KBC-a Split

Foto: Press

KLINIČKI zavod za neurokirurgiju KBC-a Split djeluje kao samostalna radna jedinica od 1994. godine te ima kako regionalni tako i međudržavni karakter, obzirom da mu gravitira veći dio Dalmacije te dijelovi BiH, ukupno oko 500 000 stanovnika.

Devastirajući požar izbio je 21. listopada 2015.u prostorima jedinice intenzivne njege zbog dotrajalih električnih instalacija što je rezultiralo velikom materijalnom štetom.

Srećom nije bilo ljudskih žrtava i to najviše zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji zdravstvenog osoblja koje je evakuiralo devet nepokretnih pacijenata iz vatre i dima i time im spasilo život.

Osiguravajuće kuće i Ministarstvo zdravlja osigurali su sredstva dostatna za osnovnu rekonstrukciju uništenih prostora, međutim potrebe odjela su velike i nadilaze financijska sredstva na koja odjel može računati u narednim godinama.

Tim povodom su Rotary klubovi Solin, Kaštela i Split u suradnji i dogovoru s odjelom Neurokirurgije, te uz suglasnost KBC Split i nadležnog Ministarstva, pokrenuli humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva potrebna za nabavu medicinske opreme, koju su djelatnici odjela definirali kao prioritete:

- 29 specijaliziranih rehabilitacijskih kreveta

- Uređaj za stereotaksiju

Humanitarna akcija odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i prijavljena je nadležnom Uredu državne uprave pod oznakom SDŽ-HA/NMU-16-9 i traje do 24. lipnja 2016. godine.

Kao centralni događaj ove akcije održat će se Svečana humanitarna večera u hotelu President u Solinu 25. svibnja 2016. godine s početkom u 19 sati gdje će se za bogati program i zabavu pobrinuti naši voditelji i eminentna imena hrvatske estrade.

Donacije se mogu uplatiti na žiro-račun otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju:

IBAN: HR7223300031559098613

Opis plaćanja: Donacija za humanitarni projekt "Krug prijateljstva".

Pročitajte više