Ponovno sude Vraču, sestri i curi za pljačku Pomorske banke u Podstrani!

NAKON deset godina ponovno se ista ekipa okupila. Veliboru Brunu Jonjiću zvanom Vrač, njegovoj sestri Suzani Madunić zvanoj Zmija, te nekadašnjoj djevojci Iris Vukelić ispočetka sude za pljačku Pomorske banke u Podstrani.

U banku Vrač upao sa automatom, cura s bombom

Jonjić, kojeg su u sudnicu Nevena Cambija doveli iz pritvora u Šibeniku, odmah se požalio na presudu tamošnjeg suda zbog razbojstva.

"Štrajkat ću glađu do smrti. Vojnik sam i neću prestati. Osudili su me na pravdi Boga", jadao se Vrač, dobro poznat po ekstravagantnom ponašanju u sudnici, no njegovu kuknjavu sudac Cambi u zapisnik nije uveo. Rasprava je odgođena jer je Jonjićeva braniteljica Ankica Luetić zbog viroze zalegla u krevet. 

U banku su u jutarnjim satima 21. prosinca 1999. godine upali naoružani Jonjić i tada 18-godišnja Iris. On sa automatskom puškom, ona s bombom. Čuvši pucnjavu, sestra Suzana ostavila ih je na cjedilu. Stisla je gas i nestala u Mercedesu, kojim su se i dovezli do banke.

Pucao je inače Vrač, bez nekog razloga, jer im zaposlenici nisu pružali otpor. Pokupili su stotinjak tisuća kuna u domaćem novcu i stranoj valuti, no veći dio plijena pogubili su bježeći ka jadranskoj magistrali.

Suzana uvjerila Lozinu da ju je brat prisilio da pođe u pljačku

Vukelićka je pobjegla na jednu stranu, uhvatili su je dok je stopirala na magistrali. Do zuba naoružani Vrač zapucao je po policijskoj patroli koja je naišla. Zaustavio je jedan automobil, izbacio vozača i pobjegao. Uhvaćen je nakon višesatne potjere na Mosoru.

Jonjiću i ekipi sudio je Slavko Lozina. Oslobodio je sestru Suzanu, jer ga je uvjerila da ju je brat prisilio da pođe s njima. Vrhovni sud nije povjerovao njezinoj priči. Vrača su osudili na sedam godina zatvora zbog pucnjave na magistrali i u banci. Na ponovno suđenje vraćen je dio koji se odnosi na samu pljačku.

Sestra Suzana tužila je inače medije što su pisali da joj je nadimak Zmija. Kaže da je nitko nikada tako nije zvao. Ipak, nadimak i dalje stoji u optužnici..

Pročitajte više