Popijač: Ne želim vrijeđati građane, ali nisu znali što potpisuju

"NE ŽELIM vrijeđati građane, ali oni nisu znali što potpisuju", uvjeren je ministar gospodarstva Đuro Popijač, veliki protivnik referenduma o izmjenama Zakona o radu, baš poput svih ostalih članova Kosoričine Vlade.

I dok premijerka tvrdi da su pripreme za referendum već započele te obećava kako će ispuniti volju naroda, njeni suradnici se upiru iz petnih žila ne bi li tu istu volju diskreditirali. Ministar uprave Davorin Mlakar tako papagajski ponaša promašenu Kosoričinu računicu prema kojoj će referendum koštati više od 170 milijuna kuna (dakle, za 70 milijuna više nego oba kruga predsjedničkih izbora), dok Popijač uporno pokušava objasniti kako građani zapravo nisu dali podršku sindikatima.

"Građani zapravo nisu znali kakvo je referendumsko pitanje niti o čemu se radi", kazao je Popijač za RTL pa nastavio: "U nekim javnim poduzećima kolektivni ugovori traju vječno i nije ih moguće raskinuti. Radnici dobivaju naknadu za prijevoz, a žive deset metara od posla, dobivaju topli obrok koji je ukinut prije deset godina. Postoje dvije Hrvatske - u jednoj se dobivaju otkazi, a druga se ponaša kao da je se to ne tiče".

Kosoričin nastup danas nije bio toliko agresivan. Premijerka se odlučila za drugačiji pristup od Popijača pa je sindikate još jednom pozvala na razgovore. "Moramo napraviti sve što možemo za potpunu provedbu programa gospodarskog oporavka i izlaska iz krize", apelirala je Kosor na sindikate ponovivši kako će referendum biti jako skup, ali uz obećanje da će Vlada osigurati novac.

Pročitajte više