Porezna kaznila ženu s 10.000 kuna zbog velikog i malog slova, a ne znaju napisati vlastito ime

Foto: Pixsell/Igor Kralj/Porezna uprava

POREZNA uprava kaznila je jednu obrtnicu zbog banalnog tipfelera. Index je objavio vijest o drakonskoj kazni od 10 tisuća kuna jer je spomenuta obrtnica na računu umjesto malog slova "p", napisala veliko slovo "P".


Ozbiljno.

>> Porezna kaznila obrtnicu s 10.000 kuna jer je na računu umjesto "p" napisala "P"

Ponovimo, Porezna uprava je zbog toga što je na računu veliko slovo, a u njihovoj bazi malo slovo, samo zbog toga, zbog ničega drugog, zaključila da prostor nije prijavljen te je odlučila oderati ženu za 10 tisuća kuna.

"Kriva je"


U prekršajnom nalogu, odmah ispod imena i prezimena "okrivljene", podebljanim crnim slovima stoji dramatičan podnaslov "kriva je".

"Kriva je", kaže Porezna uprava, "što je kao fizička osoba, obveznica poreza na dohodak, u poslovnom prostoru kao obveznica fiskalizacije nije Ministarstvu financija, Poreznoj Upravi dostavila podatke o poslovnom prostoru u kojem obavlja djelatnost, što je utvrđeno poreznim nadzorom dana 10. 11. 2017. godine".



Nepismeni paraziti


Samo trenutak.

U imenu Porezna uprava "uprava" se ne piše velikim slovom. Porezna uprava ne piše se kao "Porezna Uprava", kako stoji u prekršajnom nalogu "okrivljenoj".

Nepismeni paraziti koji su iscijedili 10 tisuća (slovima: deset tisuća) kuna jednoj obrtnici jer je na jednom računu napisala veliko slovo umjesto malog, ne znaju napisati vlastito ime na službenom prekršajnom nalogu kojim, ponovimo, cijede 10 tisuća kuna (slovima: deset tisuća) kuna jednoj obrtnici jer je na jednom računu napisala veliko slovo umjesto malog.

Pogledajmo obrazloženje rješenja kojim su obrtnici izbili 10 tisuća (slovima: deset tisuća) kuna:

"Naime na navedenom računu ... od 10. 11. 2017. godine u iznosu od 30,00 kuna oznaka poslovnog prostora "P1", dok je Ministarstvu financija na istoj adresi prijavljen prostor pod oznakom "p1", iz čega proizlazi da poslovni prostor oznake "P1" nije prijavljen Ministarstvu financija, Poreznoj upravi", piše u obrazloženju.



Nisu sposobni napisati vlastito ime

Ako im obrtnica sad mora platiti 10 tisuća kuna samo zbog tipfelera, znači da Porezna uprava očito pazi o pravilnoj upotrebi velikog i malog slova. Kako se vidi na prekršajnom nalogu, pitanje velikog i malog slova doživljavaju izuzetno ozbiljno.

Međutim, ako Porezna uprava u svom službenom prekršajnom nalogu griješi upravo u upotrebi velikog i malog slova, i to, gle ironije, upravo u nalogu kojim kažnjavaju nekoga zbog pogrešne upotrebe velikog i malog slova, zašto bi netko taj prekršajni nalog uopće prihvatio kao valjan?

Porezna uprava, ne Uprava, sposobna je oderati nekoga zbog običnog, banalnog tipfelera, a nisu sposobni napisati vlastito ime (!) na istom tom dokumentu.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz uhljebe i Poreznu upravu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Uhljeb, Porezna uprava

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više