Prvi vikend Amande Knox sa obitelji: "Još ne govori ništa o vremenu u talijanskom zatvoru"

OTAC Amande Knox, koja je u Italiji bila optužena za ubojstvo studentice, kazao je da ona od povratka u SAD nije još sa svojom obitelji razgovarala o četiri godine koje je provela u talijanskom zatvoru.

No, u pismu koje je objavio CBS, Amanda Knox je tvrdila kako ju je seksualno zlostavljala visokopozicionirana osoba u talijanskom zatvoru. Ona se u Seattle vratila ovog tjedna nakon što je oslobođena optužbe za ubojstvo Britanke Meredith Kercher iz 2007. godine.

Prvi vikend sa obitelji

"Kada je bila kod kuće, nismo razgovarali o tome što se dogodilo, nego smo gledali prema budućnosti pa se takve teme nisu nametale, no siguran sam da će s vremenom doći vrijeme i za to", kazao je CBS-u Amandin otac, Curt Knox.

Amandi Knox je ovo prvi vikend sa obitelji u posljednje četiri godine. Curt Knox je rekao kako se veseli što će moći provesti vrijeme s njom nakon što su godinama mogli samo razgovarati preko telefona i to samo po 10 minuta. Dodao je kako je Amanda o svemu što se događalo u obitelji bila obaviještena dok je bila u zatvoru.

"Kada je otišla, njezini rođaci blizanci su bili stari godinu dana, a sad imaju pet godina. Kada ih gledate kako se zajedno igraju, čini se kao da nikada nije niti otišla i to je prekrasno vidjeti", kazao je Knox. "Sada je puno sretnija i može se vidjeti kako joj je pao ogroman kamen sa leđa, jer je proglašena nevinom po svim točkama optužbe", kazao je Knox.

Porotnik nije vjerovao da su krivi

Jedan od porotnika na sudu u slučaju ubojstva studentice u Italiji izjavio je na televiziji RAI kako nikad nije bio uvjeren u pretpostavke tužiteljstva da su Meredith Kercher ubili Amanda Knox i njen dečko Raffaele Sollecito.


U intervjuu za RAI rekao je kako je mnogo vremena tijekom suđenja koje je trajalo deset mjeseci provodio proučavajući lica Amande i Raffaela te je procijenio kako govore istinu kada inzistiraju na svojoj nevinosti.

"Ne, oni nisu mogli blefirati"

"Gledao sam lica te djece. Ne, oni nisu mogli blefirati. Vjerujem da nisu krivi. I siguran sam da nisu bili u stanu dok se ubojstvo dogodilo", izjavio je Mauro Chialli, jedan od osam porotnika.

Chialli je dodao kako je osim toga bilo više elemenata u slučaju zbog kojih je vjerovao u njihovu nevinosti, te je naveo nedostatak  motiva i neprecizno vrijeme smrti Meredith Kercher. "Također, na kraju se ispostavilo kako je optužba temeljena na toliko puno pretpostavki. Moglo je biti i ovako kako je optužba tvrdila, ali je moglo biti i drugačije", kazao je Chialli.

Pročitajte više