Posavec: Nisam očekivao ovakav rezultat

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

MATIJA POSAVEC uvjerljivo je slavio na prijevremenim izborima za međimurskog župana, nakon što je prije dva mjeseca podnio ostavku na to mjesto zbog korupcijske afere i istrage koja se protiv njega vodi.

Posavec je osvojio gotovo 80 posto glasova birača.

"Osobno, nisam očekivao ovakav rezultat, ali to je samo dokaz onoga što cijelo vrijeme govorim. U politici i javnom poslu uvijek morate slušati narod. Narod je vaš poslodavac i oni vas ocjenjuju, nagrađuju ili kažnjavaju. Očekujem da se istraga završi, da se sve dokazne radnje stave na stol i da se donese meritorna odluka. Sve pravne posljedice kompletnog slučaja ću, naravno, preuzeti", rekao je Posavec za HRT.

Za što DORH sumnjiči Posavca?

Podsjetimo, DORH je u rujnu objavio priopćenje u kojem detaljno navodi za što tereti Posavca.

"USKOK je, na temelju kaznene prijave koju je podnijela PU koprivničko-križevačka u suradnji s PNUSKOK-om, donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1980., 1958., 1958.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je u razdoblju od 6. svibnja 2021. do 9. srpnja 2021. u Čakovcu, prvookrivljeni kao župan Međimurske županije poduzeo potrebne radnje da osigura ponovno imenovanje drugookrivljenog na položaj člana upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Međimurske županije (dalje ŽUC), za što je prethodno od drugookrivljenog primio mito", piše DORH.

Uz Posavca je osumnjičen županijski pročelnik Milorad Novković s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednik upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal. On je županu navodno dao mito kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru, a mediji su tada naveli da je riječ o 10.000 kuna.

 

Pročitajte više