Posjet izaslanstva HRM-a Albaniji

IZ SPLITSKE ratne luke Lore jutros je prema albanskoj luci Draču, u višednevni posjet Ratnoj mornarici Republike Albanije, isplovio brod "Faust Vrančić" s izaslanstvom Hrvatske ratne mornarice (HRM), na čijem je čelu kapetan bojnog broda Ante Jurjević.

To je prvi posjet broda HRM-a Albaniji, a, po riječima načelnika Ureda zapovjednika HRM-a Vlatka Bandala, riječ je o planskoj bilateralnoj zadaći tijekom koje će 46-eročlano izaslanstvo HRM-a i posada broda posjetiti zapovjedništva Albanske ratne mornarice i pomorskog sektora u Draču, te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tirani.

Budući da se Albanija zajedno s Hrvatskom nalazi u skupini zemalja koje očekuju kandidaturu za pristup NATO savezu, ovaj posjet ima posebno značenje i u tom smislu, doznaje se od načelnika Ureda zapovjednika HRM-a Vlatka Bandala.

Domaćini će organizirati i obilaske kulturnih i povijesnih znamenitosti Kruja i Tirane, te sportske susrete s pripadnicima albanske mornarice.

Posjet izaslanstva HRM-a Albaniji završava 4. lipnja, a na putu do Drača brod "Faust Vrančić" pristat će danas u Dubrovniku.

(Hina) xdstr ysp

Pročitajte više