Poslao pismo sutkinji: "Obavještavam Vas da sam pobjegao iz zatvora u Gospiću"

KRIVOTVORITELJ isprava Robert Knežević koji je sredinom rujna pobjegao iz gospićkog zatvora sutkinji zagrebačkog Općinskog suda Sandi Bramberger Ostoić poslao je pismo u kojem pravda razloge svog izostanka s ročišta. Na sudu se protiv 36-godišnjeg Kneževića i 56-godišnjeg Mladena Vladovića vodi ponovljeni postupak zbog preprodaje tuđeg zemljišta u Hercegovačkoj ulici, vrijednog 195.000 eura.

"Obavještavam Vas da sam dana 20. rujna pobjegao iz zatvora u Gospiću. Razlog takvog čina je nepoštivanje i krivo tumačenje zakona od strane suca Jambrovića koji sa svojim tumačenjem produžuje moju zatvorsku kaznu za 8 mjeseci i 10 dana... Krši zakon, ali nije na meni da ja zbog toga trpim nepopravljivu štetu. I dalje sam zainteresiran da sudjelujem u postupku. Kad bude ova zavrzlama riješena, osobno ću se pojaviti pred sudom jer i ja želim da tome dođe kraj te da započnem normalan život. Smatram da je moja dužnost da vas obavijestim o istom", stoji u pismu objavljenom u Jutarnjem listu, a kojeg potpisuje Knežević.

I prilikom prvog suđenja je Knežević bježao pa je tako u bijegu dočekao nepravomoćnu presudu kojom je osuđen na četiri godine zatvora. Nakon što je uhićen, postupak protiv njega i Vladovića je ponovno počeo.

Pročitajte više