Posmrtni ostaci zaražene Ukrajinke još u Mostaru

POSMRTNI ostaci 21-ogodišnje Ukrajinke Olene Popik, koja je umrla u mostarskoj bolnici od AIDS-a 3. studenog ove godine, još se nalazi u mrtvačnici u Mostaru, potvrdio je u utorak u izjavi za HINA-u glasnogovornik MUP-a hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak.

Po Bošnjakovim riječima, policija je danas u Mostaru uhitila jednu osobu (E.K.) za koju se sumnja da je umiješana u trgovinu ljudima, odnosno u dovođenje Olene Popik na mostarsko područje.

"Policija je također danas raspisala i tjeralicu na području Federacije BiH za Mostarcem Dž.G. kojeg se također sumnjiči za umiješanost u dovođenje prostitutki na područje Mostara", dodao je Bošnjak.

Prema službenim policijskim informacijama, Olena Popik je iz Ukrajine u Bosnu i Hercegovinu došla preko Srbije, a prije no što je u svibnju ove godine došla na mostarsko područje, boravila je u Srednjoj Bosni. Ona je jedno vrijeme radila i u ugostiteljskom objektu u Posušju, čijeg vlasnika Milana Galića je policija uhitila potkraj prošlog tjedna.

Smrt Ukrajinke Olene Popik, oboljele od AIDS-a, uznemirila je javnost diljem BiH. Mediji i medicinski dužnosnici više su puta javno pozvali sve osobe u BiH koje su kontaktirale s Olenom Popik, da se prijave na testiranje krvi. Nema službenih informacija koliko se osoba do sada prijavilo na testiranje, ali prema neslužbenim informacijama, riječ je o više stotina osoba. Prema neslužbenim informacijama u proteklih tjedan dana veći broj muškaraca iz zapadne Hercegovine obavio je diskretno testiranje krvi u susjednoj Hrvatskoj, najčešće u Splitu.

Pročitajte više