Pošta objavila upute oko pošiljki. Trenutno nema dostave u centar Zagreba

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

SUKLADNO uputama Stožera civilne zaštite, zbog snažnog vjetra i opasnosti od rušenja pročelja zgrada oštećenih u potresu, poštari se trenutno ne kreću centrom grada i ne pristupaju zgradama koje su ograđene sigurnosnom trakom, priopćili su iz pošte.

"Ukoliko je pristup zgradi onemogućen ili zabranjen molimo korisnike da podnesu zahtjev za zadržavanje ili nadoslanje pošiljaka putem maila info@posta.hr. Zahtjev se može predati i u poštanskom uredu, ali savjetujemo korisnike da zbog epidemije koronavirusa zahtjev upute putem maila.

U slučaju kad je pristup stambenom ili poslovnom objektu onemogućen, a nije upućen zahtjev, pošiljke će biti vraćene na adresu pošiljatelja", poručili su iz pošte.

Pošta je objavila upute i poslovnim korisnicima

"Korisnici koji s Hrvatskom poštom imaju sklopljen pisani ugovor obvezni su obavijestiti Hrvatsku poštu na e-adresu prodaja@posta.hr da su njihove poslovne prostorije zatvorene te dostaviti popunjeni zahtjev pošiljatelja/primatelja, koji možete preuzeti ovdje.

U zahtjevu će korisnik navesti želi li da se njegove pošiljke zadrže u poštanskom uredu, odnosno sortirnici do okončanja krizne situacije ili da mu se pošiljke nadošalju na drugu adresu koju odredi na području Republike Hrvatske. Kako je riječ o višoj sili, ne naplaćuje se naknada za postupanje po navedenom zahtjevu.

U slučaju da se poslovne prostorije zatvore, a ugovorni korisnik nije obavijestio Hrvatsku poštu i nije podnio zahtjev, poštanske pošiljke bit će vraćene pošiljatelju.

Ako se pojedini primatelj nalazi u izolaciji i ne može mu se uručiti pošiljka za koju se izdaje potvrda o primitku, ostavit će mu se obavijest o prispijeću pošiljke s naznakom gdje, u kojem roku i u koje vrijeme donositelj obavijesti može podići pošiljku. Ako u roku od 5 radnih dana donositelj ne preuzme pošiljku, pošiljka se vraća pošiljatelju", kažu iz pošte.

 

Pročitajte više