Posvojiteljica iz Zambije: Ogromni žohari su plazili po nama. Nismo smjele plakati

Screenshot: HRT

U DANAŠNJOJ emisiji HTV-a Nedjeljom u 2 gost je Zoran Subošić, posvojitelj djeteta iz Konga. Na početku emisije emitirana je izjava njegove supruge Azre Imamović Subošić.

"Pokušavali smo godinama posvojiti dijete, bila sam na par operacija, išli smo u Petrovu i privatno. Postalo je toliko iscrpljujuće i od tih hormona, fizički i psihički... Zoran je osjećao krivnju jer ja moram to prolaziti, te užasne fizičke procese. Na moru smo sjedili, Zoki je rekao: 'Vidiš, da usvojimo dijete, već bi iduće godine tu mogle nečije nožice'", rekla je.

Potom je govorila o djeci koju su parovi posvojili.

"Brzo su se sva djeca opustila, Mariella me drugi dan počela zvati 'mama', nju su pripremali za to, imala je našu fotografiju. Djeci smo objasnili kamo idemo, idemo doma, u avion. Pet dana smo bili u tom smještaju, bilo je divno", rekla je. Potom je opisala kako je krenula sedmomjesečna agonija u Zambiji.

"Na aerodromu smo zaustavljeni, skinuli su nam prtljagu iz aviona i odveli nas u ured na ispitivanje, poslije smo išli u policijsku stanicu. Po dvoje smo išli na ispitivanje", kazala je.

"Žohari, pauci, nismo smjele plakati"

"Najgore mjesto na svijetu je taj pritvor, zmazano, bez prozora, ogromni žohari hodaju po tebi, pauci, nema vode, nema svjetla, pokrivale smo se maramama da nas ne pikaju komarci zbog malarije. Nisam znala ni gdje je Zoki ni Mariella, to je bilo najgore. Bilo je deset ljudi u sobi u kojoj stanu tri kreveta. Bez prozora", ispričala je.

"Dogovorile smo se da ne smijemo pričati jer bismo odmah plakale, a tamo se ne smije plakati. Bilo nas je 50 u jednom malom prostoru", dodala je. Na kraju je ispričala kako je izgledao susret s djecom u sudnici.

"Svi smo plakali. Mariella nam je slala pusice. Sutkinja je vidjela reakciju djece i rekla da je to vrlo emotivan trenutak", rekla je i na kraju zaključila da je obitelji sada predivno kada su napokon kod kuće.

Pročitajte više