Potpisani ugovori za zapošljavanje branitelja

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpisalo je danas ugovore s poduzetnicima i predstavnicima županija o provedbi mjera za zapošljavanje hrvatskih branitelja.

Ministrica Jadranka Kosor s predstavnicima devet županija potpisala je ugovore o provedbi Mjere IV kroz kreditni program za poduzetnike Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, a to se planira učiniti uskoro s još deset županija i gradom Zagrebom.

Ministarstvo će tim ugovorom subvencionirati kamatne stope u iznosu od dva posto za poduzetnike koji zapošljavaju branitelje ili su branitelji.

Za tu namjenu planirano je osam milijuna kuna, a transfer će se obaviti sukladno izvješću Ministarstva gospodarstva o iznosu odobrenih kredita po županijama.

"Zapošljavanje hrvatskih branitelja jedno je od najznačajnijih ciljeva koje je Ministarstvo stavilo sebi za cilj, kako bi oni dostojanstveno mogli živjeti od svojeg rada", rekla je Kosor.

Ministarstvo je s 23 poduzetnika potpisalo ugovore o korištenju potpore za poslovne projekte iz Mjere VI kojima je cilj zapošljavanje hrvatskih branitelja.

Tim ugovorom, poduzetnici koji zaposle najmanje tri hrvatska branitelja dobit će potporu Ministarstva u iznosu od 100.000 kuna.

Za tu namjenu u ovoj godina planirano je 2.300.000 kuna, a na taj način zaposliti će se najmanje 69 branitelja.

(Hina) xmvr ymd

Pročitajte više