Potpredsjednik Vlade Crne Gore: Ovo je najveća nesreća u povijesti zemlje

POTPREDSJEDNIK Vlade Crne Gore Miroslav Ivanišević nakon izvanredne sjednice objavio je kako je zemlja u velikoj žalosti nakon željezničke nesreće u kojoj je najmanje 39 ljudi izgubilo život te da je proglašena trodnevna žalost.

"Nažalost, večeras sam u prilici objaviti da je Crna Gora u velikoj žalosti zbog velike nesreće koja se dogodila dionici pruge Kolašin-Podgorica kod mjesta Bioče. Radi se o jednoj od najvećih prometnih nesreća, vjerojatno najvećoj željezničkoj nesreći koja je zadesila Crnu Goru. Ja mogu priopćiti podatke koje smo do sada dobili, odnosno koje do sada imamo, iako u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću tvrditi da su oni konačni." - kazao je na izvanrednoj sjednici Vlade Miroslav Ivanišević.

Prema podacima iz KBC-a Podgorica, dosada je utvrđeno da je 39 osoba izgubilo život u ovoj teškoj prometnoj nesreći, da je u KBC Podgorica primljeno 135 ozlijeđenih.

"Imam podatak da među povrijeđenima ima 75 djece do 16 godina, ali nemam podatke o broju djece među poginulima." - rekao je.

"Ono što se može raditi u ovoj tragičnoj situaciji je pokušati sanirati posljedice nesreće kada su u pitanju prije svega poginuli. Nažalost, najveća nesreća je što ima puno poginulih. Mobilizirana je sva moguća pomoć i sve nadležne službe su požrtvovno i nesebično radile na saniranju posljedica ove velike nesreće iako se nesreća dogodila na izuzetno nepristupačnom i teškom terenu." - dodao je Ivanišević.

"Dugujemo zahvalnost svima koji su pružili pomoć. Građani iz cijele Crne Gore su također nudili pomoć i želim zahvaliti svima koji su pomogli. Ponuđena je pomoć mnogih institucija iz regije, pomoć su ponudili predsjednici Vlada Srbije i Hrvatske, kao i ministar obrade. Vlada je donijela nekoliko zaključaka - zadužila je ministarstvo prometa i ministarstvno unutarnjih poslova kao i Željeznice Crne Gore da ispitaju i najhitnije upoznaju Vladu i javnost s uzrocima ove velike nesreće." - zaključio je potpredsjednik Vlade Crne Gore.

N.B., S.H.

Pročitajte više