Potpredsjednik Vlade Simonić u obilasku zagrebačkih bolnica

UOČI odluke o budućem ustroju mreže zagrebačkih bolnica, potpredsjednik Vlade Ante Simonić ovoga je tjedna obišao sve glavne zagrebačke bolnice kako bi se upoznao s njihovim stanjem i razvojnim projektima.

"Hrvatskom zdravstvu potrebne su promjene, a kao potpredsjednik Vlade želim potaknuti sustavna rješenja kako bi se zdravstvo, s kojim nitko nije zadovoljan, promijenilo na najbolji mogući način", izjavio je Simonić.

Prema planu Ministarstva zdravstva, Zagreb bi ubuduće umjesto jedanaest imao četiri kliničke bolnice.

Dio bolnica bio bi preseljen u dovršenu Sveučilišnu bolnicu, a znatno proširenje doživio bi i KBC Zagreb. Uz njih, ostale bi KB Dubrava i KB Sestre milosrdnice, dok bi ostale bolnice bile privatizirane ili postale specijalnima.

Simonić ističe da je zdravstvo jedna od najznačajnih društvenih djelatnosti u kojoj je zaposleno 55.000 ljudi - tu je velika koncentracija opreme i znanja, a godišnje se okreće 16 milijardi kuna.

"Stoga u promjene treba ići mudro i strpljivo, te podržati ljude s vizijom koji nude potpuno nova rješenja", rekao je Simonić dodavši kako treba vidjeti koliko bi dogradnja Rebra i izgradnja Sveučilišne bolnice utjecali na ukupno hrvatsko zdravstvo.

Pročitajte više