"Potrošač" ne povlači i ne odustaje od tužbe protiv T-HT-a

DRUŠTVO za zaštitu potrošača Hrvatske "Potrošač" opovrgnulo je danas napis u dnevnim novinama da je povuklo tužbe protiv THT-a.

"Potrošač" u priopćenju ističe kako, zbog mnogobrojnih zahtjeva te radnog vremena i skučenoga prijamnog ureda Općinskoga državnog odvjetništva, svi zahtjevi nisu mogli biti zaprimljeni u istom danu. Oni će se predavati sljedećih 30 dana, sve dok se ne zaprimi i posljednji, ističe "Potrošač".

U priopćenju, među ostalim, stoji da su sa svojim opunomoćenikom, odvjetnikom Mladenom Dragičevićem i odvjetnikom Nikšom Valjalom pripremili predaju 35 tisuća zahtjeva, koje su i donijeli pred Općinsko državno odvjetništvo kako bi ih ono zaprimilo.

Današnji "Večernji list" piše kako je odvjetnik "Potrošača" jučer pričekao da novinari odu, te nije predao tužbe protiv T-HT-a. "Nakon spektakla pred novinarima i kamerama, odvjetnik Mladen Dragičević svoje je prijedloge za mirnim rješenjem spora povukao, rekavši kako još mora pribaviti adrese i punomoći potrošača! Odvjetnik na kraju nije ništa predao", rekla je za "Večernji list" općinska državna odvjetnica u Zagrebu Vesna Abramović.

Udruga "Potrošač" pozvala je ministricu pravosuđa Vesnu Škare Ožbolt da na temelju svojih ovlasti pomogne riješiti taj spor.

(Hina) xbma/pp ymć

Pročitajte više