Potvrđena optužnica protiv policajca koji je ubio Mihaelu. Sudit će mu za ubojstvo

Foto: HRT screenshot; Facebook

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu županijskog državnog odvjetništva protiv 28-godišnjeg policajca Marka Smažila zbog ubojstva osječke studentice Mihaele Berak, u rujnu prošle godine, izvijestilo je tužiteljstvo danas.

Ne navodeći identitete okrivljenika i žrtve tužiteljstvo je priopćilo da je optužnicu protiv suspendiranog policajca podiglo u ožujku ove godine, zbog sumnje da je 21-godišnju žrtvu ubio hitcem iz službenog pištolja.

Ubio ju službenim pištoljem pa lagao da se sama ubila

Nakon provedene istrage tužiteljstvo je teretilo Smažila da je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u Osijeku, u nakani da ubije 21-godišnju Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu uslijed koje je žrtva umrla na mjestu događaja.

Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko tužiteljstvo je nakon ispitivanja osumnjičenika to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva i predložilo određivanje istražnog zatvora.

Rješenjem načelnika osječko-baranjske policije Smažil je udaljen iz službe, a protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Pročitajte više