Potvrđene Papine obveze za sljedeće dane

SVETA STOLICA  je danas potvrdila sve Papine obveze za naredne dane, počevši od nedjelje kada će na Trgu svetog Petra proglasiti trojicu blaženika svetim.

Riječ je o blaženom Danielu Comboniju, Arnoldu Janssenu i Josefu Freinademetzu, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice. Ivan Pavao II. bi 7.listopada trebao posjetiti i Pompeje.

Papa je danas malo kasnio, u odnosu na uobičajeno vrijeme, na opću audijenciju na Trgu svetog Petra u Rimu, ali je onda stigao u otvorenom papamobilu i pozdravljao prisutne mašući rukom.

Malo zakašnjenje Pape izazvalo je među 12.000 prisutnih na Trgu svetog Petra određeni strah za njegovo zdravlje, ali je Ivan Pavao II. svojim držanjem i govorom praktički opovrgao strahove, koji su nastali posebno nakon što su glasila prenijela izjavu pročelnika Kongregacije za nauk vjere kardinala Josepha Ratzingera o lošem zdravstvenom stanju Svetog Oca. Ratzinger je opovrgao da je ikome dao intervju, jer to uostalom ne čini već godinama. S novinarima je kratko razmijenio misli glede zdravstvenog stanja Ivana Pavla II. te ponovio da se moli za njegovo zdravlje.

U srijedu, tijekom opće audijencije, nakon što je održao propovjed, obratio se hodočasnicima na više stranih jezika, a pozdravio je i "drage hrvatske hodočasnike".

"Dobro došli! Danas je počeo mjesec listopad, mjesec krunice. Pozivam vas zbog toga da ponovno otkrijete ljepotu i bogatstvo te marijanske molitve kako pojedinačno tako u župnoj zajednici i, navlastito, u obitelji. A Presveta Bogorodica neka vas uvijek prati na vašemu životnom putu. Vama i članovima vaših obitelji rado udjeljujem apostolski blagoslov. Hvaljen Isus i Marija!", rekao je Papa.

Pročitajte više