Povjerenstvo utvrdilo da je Tomčić imao udjela u vlasništvu tvrtke, Čačićevo ime ne spominje se

SABORSKO istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi jesu li Zlatko Tomčić i Radimir Čačić u prošlom mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora i ministra graditeljstva danas je počelo s analizom prikupljene dokumentacije.

Dok su članovi povjerenstva iz dokumentacije razvidno utvrdili da je Tomčić vlasnik 22 posto udjela u tvrtki Capital ing (oko 8.300 kuna), Čačićevo ime nisu mogli naći u vlasničkoj strukturi dvije tvrtke - Condelta i Coning, za koje je povjerenstvu pristigla dokumentacija.

Povjerenstvo je stoga zaključilo da će od varaždinskog Trgovačkog suda zatražiti podatke o vlasničkoj strukturi Condelte, koja je 1996. preimenovana u Coning, kao i samog Coninga.

Te su tvrtke, naime, imale vlasnički udio u Urbanističkom zavodu Grada Zagreba i tvrtki Congama, za koje povjerenstvo treba utvrditi je li Čačić u njima imao vlasničke udjele, u kojem iznosu, te je li zlouporabio položaj ministra ugovarajući poslove s državom.

Članovi povjerenstva nisu su se mogli složiti hoće li od tajnika Sabora već sada zatražiti angažiranje stručnjaka koji bi im pomogao u analizi prikupljene dokumentacije, pa je dogovoreno da će to, bude li potrebe, učiniti naknadno.

Povjerenstvo će s radom nastaviti sutra ujutro, prije početka saborskog zasjedanja, kada će nastaviti analizirati prikupljenu dokumentaciju za tvrtke Coning i Coning inženjering.

Pročitajte više