Povjerenstvo za sukob interesa otvara predmet protiv Banožića zbog stana od 92 m2

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Index

POVJERENSTVO za sukob interesa otvara postupak protiv ministra Marija Banožića zbog stana od 92 m2 koji mu je dodijeljen 2019. godine, dok je bio ministar državne imovine. 

"Otvaramo predmet temeljem napisa u Nacionalu. Zatražili smo sve dokumente vezane uz predmetni stan", potvrdila je Indexu predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković. 

Podsjetimo, tjednik Nacional je danas objavio da je Banožić stan u samom centru Zagreba dodijelio sam sebi kako bi mogao pješice ići na posao te da je stan uređen za 200.000 kuna.

>> Nacional: Banožić sam sebi dodijelio luksuzni stan, na uređenje potrošeno 200.000 kn

MORH se pak oglasio priopćenjem u kojem tvrde da Banožić nije sam birao stan te da na stan te kvadrature ima pravo jer ima troje djece. Naveli su da se stan uređivao i prije nego što je dan Banožiću, no nisu negirali da se uređivao i za ministra.

>> MORH se oglasio o Banožićevom stanu od 92 m2 koji je navodno uređen za 200.000 kuna

Kako neslužbeno doznajemo, Povjerenstvo će provjeravati i je li Banožić imao pravo na stan ove kvadrature bez naknade, odnosno je li trebao plaćati višak kvadrata. 

"Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je na temelju članka objavljenog u Nacionalu otvorilo predmet protiv ministra Banožića", rekla je Hini glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Pojasnila je i da će sada taj predmet "ići u normalnu obradu", tj. prikupljat će se podaci i dokumentacija kako bi se utvrdilo činjenično stanje, a nakon toga će ići na sjednicu Povjerenstva na kojoj će se donijeti odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka.

 

Pročitajte više