Požar automobila vlasnika Narodnog lista ipak podmetnut

KVAR na motoru Honda terenca Vedrana Škulića nije uzrok požara, nego djelovanje ljudskog faktora, utvrdili su vještaci Centra za kriminalističko vještačenja MUP-a,  unatoč izjavama zadarske policije od prije dva dana kada su tvrdili da su vlasniku Narodnog lista automobili izgorjeli zbog kvara na motoru.

"Ne bih rekao da opovrgavamo sami sebe, nego se dogodilo da su educirani i ovlašteni vještaci MUP-a koji su stigli iz Zagreba potražiti uzrok požara, jednostavno došli do nekih novih saznanja koja upućuju na to da je podmetnut", rekao je za Index voditelj OKC-a PU zadarske.

Na pitanje zbog čega su onda izlazili u javnost sa tvrdnjama da se radi o kvaru na motoru, odgovorio je, "Nismo požurili, nego smo u toj fazi imali podatke koji su upućivali na kvar motora. Ne mogu vam govoriti o tome što su točno pronašli vještaci pa su zaključili da nije kvar nego podmetanje, jer je kriminalistička obrada u tijeku", rekao je voditelj OKC-a.

Podnesena je i prijava protiv nepoznatog počinitelja zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari, a u tijeku su i dodatna vještačenja, te kriminalistička obrada vezana za palež automobila.

Podsjetimo, požar se dogodio na parkiralištu ispred Škulićeve kuće u noći sa nedjelje na ponedjeljak, nakon čega je palež terenca i Nissana Micre, koji je stradao jer je bio parkiran do njega, Škulić nazvao mafijaškim napadom na njega zbog pisanja lista njegova lista.

A.B.

Pročitajte više