Požar na otoku Braču

NA OTOKU Braču na potezu između mjesta Mirca i Dračevac danas je izbio požar koji je nošen burom do 14,30 sati zahvatio oko 65 hektara borove šume, maslinika i niskog raslinja.

Požar gase vatrogasci s otoka Brača, među kojima su i dislocirani vatrogasci iz Karlovca koji borave u Pučišćima, te dva kanadera, a oko 15 sati trebala bi stići i pomoć gasitelja s kopna, postrojba interventne policije iz Divulja i 60-vatrogasaca iz županije.

Požar se širi prema sjeverozapadu, no za sada nije ugrožena nijedna kuća, doznaje se u Vatrogasnom centru otoka Brača.

Požar koji je izbio jučer oko 11 sati u Nacionalnom parku Paklenica zahvatio je površinu oko 210 hektara borove šume, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar.

U Nacionalnom parku Paklenica trenutno gore još dva požara, kod Jablanuše i Gornje Bukve, koja su zahvatila po dva hektara površine. U gašenju tri požarišta sudjeluje ukupno 160 gasitelja, jedan helikopter za prijevoz opreme i dva kanadera.

Dva požara na otoku Hvaru, kod uvale Stiniva i Lozna, spojili su se u jutarnjim satima u jedan požar i sada ukupna opožarena površina iznosi oko 15 hektara. Požarom je zahvaćena makija, nisko raslinje i borova šuma, a u gašenju sudjeluje kanader i 60-tak gasitelja s 13 vozila.

Požar je danas izbio i kod mjesta Danilo Kraljice i Radonića u Šibensko-kninskoj županiji gdje gori oko 20 hektara trave, niskog raslinja, makije i dio borove šume. Požar gasi jedan kanader i 50 gasitelja sa 10 vozila, a gašenje je otežano zbog jake bure.

Požar koji je izbio u 12.10 sati kod mjesta Kruševo lokaliziran je u oko 13,30 sati.

U gašenju požara koji je jučer izbio kod mjesta Zažablje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji pomažu dva zrakoplova Air Tractora.

(Hina) pp/merc/mp so

Pročitajte više