VIDEO, FOTO Kaos na Cvjetnom: Požar ugašen, izgorjelo nekoliko soba, ozlijeđene tri osobe

Foto: Čitatelj Indexa, Twitter

VELIKI požar buknuo je danas poslijepodne u Zagrebu.

Kako doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, vatra je planula u jednom od paviljona studentskog doma Cvjetno. Iako je prva informacija bila da gori krovište, prema fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, bilo je jasno da gori i u nižim paviljonima, tamo gdje se nalaze studentske sobe. Navodno je došlo do požara u kuhinji koji se onda brzo proširio. Požar je zahvatio i nekoliko soba, a studenti se na društvenim mrežama već međusobno organiziraju kako bi osigurali smještaj kolegama čije su sobe zahvaćene požarom.

Studentski dom je evakuiran iz sigurnosnih razloga.

Nakon brze intervencije vatrogasaca, požar je nakon četrdesetak minuta ugašen.

Kako se saznaje od očevidaca, dok je hitalo na intervenciju, jedno je vatrogasno vozilo udarilo ženu. Nije poznata težina ozljeda.

U požaru su ozlijeđene ukupno tri osobe.

"Danas u 15:30 Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu od Operativno komunikacijskog centra Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba o požaru paviljona 4 u studentskom domu „Cvjetno naselje“. Na intervenciju je izašlo 11 vatrogasaca sa tri vozila iz Vatrogasne postaje Novi Zagreb, 14 vatrogasaca sa 5 vozila iz Vatrogasne postaje Centar, službenici Policijske uprave zagrebačke, Gradske plinare Zagreb, Hrvatske elektroprivrede i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. U požaru su ozlijeđene tri osobe. Svim ozlijeđenima pružena je hitna medicinska pomoć. Požar je ugašen, a točan uzrok požara utvrdit će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid", stoji u priopćenju vatrogasaca.


Šaljite nam fotografije i videa požara na desk@index.hr. Video nam šaljite putem naše Facebook stranice.

Pročitajte više