Pratite Motovun Film Festival na HTnetu!

HTnet, glavni partner MFF-a četvrtu godinu zaredom, svim ljubiteljima filmske umjetnosti priprema mnogobrojne poslastice u povodu pete obljetnice tog festivala. Motovun Film Festival, na kojem će se ove godine prikazati gotovo 80 filmova, održava se u razdoblju od 28. srpnja do 1. kolovoza.

Već tradicionalno, HTnet će putem live  internet prijenosa na www.htnet.hr svim filmoljupcima koji u spomenutom razdoblju neće biti u Motovunu pružiti priliku da osjete posebnu atmosferu koja će vladati u tom srednjovjekovnom gradiću za vrijeme festivala.

Uz čak 12 tisuća posjeta live  internet prijenosima, spomenimo da je prošlogodišnji festival zabilježio impozantnih 250 tisuća posjeta ponuđenim web sadržajima, i to iz svih dijelova svijeta. Taj podatak svjedoči o tome kako je to događanje, iako fizički ograničeno, našlo načina da dopre u svačiji dom.

Uz prijenose, HTnet je ove godine osmislio i pripremio zanimljive web sadržaje. Uz ekskluzivne intervjue koje će na stranicama HTneta biti moguće i čitati i gledati, ove godine spremaju se i redovna javljanja novinara HTneta iz Motovuna.

Kao i prošle godine, HTnet će i ove godine donirati dva računala – jedno je namijenjeno dječjem vrtiću Olga Ban Pazin, područni vrtić Motovun, a drugo društvu Naša djeca. Udrugu čine građani Motovuna koji u slobodno vrijeme organiziraju mnogobrojne aktivnosti za svu djecu Motovuna.

Velika novost je Motovunska filmska škola koja će se za vrijeme festivala održavati svaki dan u obliku otvorenog foruma na kojem će posebni gosti podijeliti svoja znanja i iskustva vezana uz filmsku produkciju.

O temama kao što su “Rad s glumcem“, “Scenarij“, “Režija“ i sličnima govorit će renomirani svjetski stručnjaci kao što su svima poznati režiseri Stephen Daldry i Paul Thomas Anderson, zatim  redateljica iz Poljske - Agnieszka Holland, Dick Ross, profesor u Norveškoj filmskoj školi i mnogi drugi. Sve će to biti moguće pratiti i iz vlastitog naslonjača na stranicama HTneta.

Kao i svake godine, kratki filmovi u trajanju do 15 minuta prikazani na stranicama HTneta natječu se za nagradu Motovun Online. Ove ih je godine 29, a najbolji film u programu odabrat će žiri sastavljen od mladih filmskih profesionalaca. Nagradu dodjeljuje HTnet i iznosi 1000 eura.


Pročitajte više