Predao se Legija

MILORAD LUKOVIĆ LEGIJA predao se policiji  - priopćio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić, a prenose BKTV i B92.

Luković, prvooptuženi za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića, kao i za ubojstvo bivšeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubojstva predsjednika SPO Vuka Draškovića u Budvi, MUP-u se predao ispred svoje kuće u nedjelju u 21 sat.

"Večeras oko 21 sat (Luković) se samoinicijativno predao tijelima MUP-a. Lišen je slobode i daljnji zakonski postupak je u tijeku. On se pojavio ispred svoje kuće, kontaktirao policajce koji osiguravaju njegovu kuću i rekao im kako se želi predati." - rekao je načelnik Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije Miroslav Milošević Milošević za Televiziju BK.

U susjedstvu se nije čula nikakva pucnjava, niti je tijekom večeri bilo ikakve gužve. Oko obiteljske kuće nalazila se "grupa snažijih momaka", kako javlja B92, za koje nije jasno tko su.

Inače, reporteru B92 koji je s lica mjesta izvještavao o uhićenju Legije, dvojca napadača otela su i polomila televizijsku kameru, te poručila kako su oni "Legijino osiguranje".

Reporter B92 javio je da je neposredno poslije predaje Lukovića osiguranje zgrade SUP-a Beograd u Ulici 29. novembra višestruko pojačano i da policajci naoružani automatskim oružjem okružuju zgradu.

Kako je javila reporterka B92, oko 1.50 sati u zgradu Centralnog zatvora ušla je policijska “marica”, za koju se pretpostavlja da je dovezla uhapšenog Lukovića. Za "maricom", u zatvor su ušli policajci u pancirkama, naoružani automatskim puškama, koji su do tog trenutka stajali ispred ulaza. 

Prema neslužebnim izvorima, Luković, koji je do večeras bio bijegu više od godinu dana, prije predaje je razgovarao sa zapovjednikom Žandarmerije MUP-a Srbije general-potpukovnikom Goranom Radosavljevićem, s kojim je dogovorio uvjete svoje predaje.

Beogradska BK Televizija razgovarala je nakon 22 sata s Lukovićevim odvjetnikom Momčilom Bulatovićem, koji u tom trenutku nije imao nikakve informacije o svom branjeniku. Službeno policijsko priopćenje o predaji Legije očekuje se oko ponoći.

Pročitajte više