Predao se otmičar turskog zrakoplova

OTMIČAR turskog zrakoplova predao se vlastima u Ateni, nakon što je neozlijeđene oslobodio sve putnike, izjavio je glasnogovornik grčkih vlasti.

Kraj cjelonoćne drame nakratko je bio odgođen kad je otmičar nakratko odbio napustiti zrakoplov nakon što su ga napustili putnici.

Svi putnici iz otetog turskog zrakoplova oslobođeni su rano u subotu nakon pregovora grčkih i turskih službenika s otmičarom, rekao je policijski glasnogovornik.

"Putnici su neozlijeđeni napustili zrakoplov", rekao je glasnogovornik, opisujući prizor s atenske zračne luke.

Dvadesetgodišnji otmičar još je nakratko ostao u zrakoplovu s dvojicom pilota. Turski putnički zrakoplov s 203 osobe otet je u petak, 20 minuta nakon polijetanja iz Istanbula u Ankaru, a zbog nedostatka goriva spušten je u Ateni.

Otmičar je izjavio je želio otići u Njemačku jer je zabrinut za sigurnost majke i sestre koje su tamo u pritvoru, rekao je turski dužnosnik.

Zrakoplov na liniji Istanbul-Ankara s više od 200 putnika i članova posade otet je u petak nedugo nakon polijetanja i spušten u Ateni.

Jedan grčki dužnosnik kazao je da je zrakoplov kontroli leta u Ateni javio da mu ponestaje goriva pa su mu grčke vlasti "morale dati dozvolu za slijetanje", nakon što su mu je u prvi mah uskratile.

Prema Anadoliji, zrakoplov "Turkish Airlinesa" sa 194 putnika i 9 članova posade otet je 20 minuta nakon polijetanja iz Istanbula za Ankaru.

Pročitajte više