Predizborni skup koalicije SDP-a i IDS-a u Labinu

NOSITELJ koalicijske liste SDP-a i IDS-a u 8. izbornoj jedinici, i prvi na listi, Damir Kajin, večeras je na predizbornom skupu u Labinu rekao kako je iznimno važno izaći na izbore jer će, ocijenio je, "tek neznatan broj saborskih mandata odlučivati o tome tko će voditi Hrvatsku".

Pri tom Kajin se zapitao hoće li to biti desnica na čelu s Ivom Sanaderom, ili lijevi centar s Ivicom Račanom, odnosno hoće li Hrvatska, kako je rekao, "opet u izolaciju ili nastaviti putem razvoja".

Prema njegovoj ocjeni svi oni koji su protiv projekta Brijuni - Rivijera su i protiv Istre.

Kajin je također kazao kako želi da "Hrvatska za četiri godine izgleda kao Istra danas, te da ima socijalnu i ekonomsku stabilnost kao i međunacionalne odnose poput onih u Istri".

Druga na listi SDP-a i IDS-a u 8. izbornoj jedinici, Gordana Sobol, kazala je da "Hrvatska nije u krizi te da njezini građani nisu ni apatični ni depresivni, kao što to neki žele prikazati".

Predsjednik IDS-a te peti na listi Ivan Jakovčić, rekao je da se "zajedništvom SDP-a i IDS-a zapravo šalje jasna poruka da su ove dvije stranke najjače i najmodernije u Hrvatskoj" i da "za ovu zemlju mogu zajednički puno napraviti".

S tim u vezi postavio je retoričko pitanje "jesu li građani za Hrvatsku kaosa ili za Hrvatsku stabilnosti i perspektive", ustvrdivši da će ih "u prvu Hrvatsku odnijeti stranke desnice a u drugu koalicija SDP-a i IDS-a".

Pročitajte više