Predložite najbolji hrvatski e-content za nagradu Stručnog panela Svjetskog summita o informacijskom društvu - Geneva 2003.

WSA - Nagrada Svjetskog summita je službeni event Svjetskog summita o informacijskom društvu koji se održava u Genevi u prosincu 2003. godine. WSA se razlikuje od sličnih inicijativa time što joj je osnovni fokus na sadržaju, a ne na tehnologiji.

Između 379 eminentnih stručnjaka iz 134 zemalja, predsjednik Internet Instituta, gospodin Krešimir Lugarić, odabran je za člana Stručnog panela Svjetskog summita kao ekskluzivni predstavnik za Hrvatsku. Kao član
panela on ima čast i dužnost nominirati osam hrvatskih originalnih proizvoda ili projekata, za koje smatra da predstavljaju primjere najbolje prakse u području e-sadržaja, multimedija i kreativnosti.

Najbolje od nominiranih proizvoda/projekata odabrat će Veliki žiri tijekom listopada 2003, a odabrani proizvodi/projekti i njihovi kreatori bit će pozvani na Svjetski summit o informacijskom društvu [WSIS] Geneva 2003 u okviru projekata WSA Content Villages i WSA Best Practice Showcase Event kako bi predstavili svoje proizvode/projekte.

Nominacije uključuju osam kategorija, a iz svake se kategorije može nominirati samo jedan proizvod ili projekt, koji mora biti finaliziran proizvod ili aplikacija, uključujući upute za instalaciju i upotrebu:

1. e-Učenje
Odgovor na potrebe učenika za stjecanjem znanja i sposobnosti u kompleksnom globaliziranom svijetu; transformacija škola, visokih učilišta i ostalih edukacijskih institucija kroz interaktivne, personalizirane resurse za učenje; stvaranje aktivnih zajednica e-učenja; rješenja za korporativno učenje.

2. e-Kultura
Očuvanje i prezentacija kulturnog nasljeđa u smislu izazova budućnosti; precizna i informativna
demonstracija kulturnih vrijednosti kroz vrhunska tehnološka rješenja.

3. e-Znanost
Promocija globalne suradnje u najvažnijim područjima znanosti, i infrastruktura slijedeće generacije koja to omogućuje; podrška i unapređenje znanstvenih procesa te omogućivanje pristupa građanstvu; znanstveni projekti oblikovani kroz nove medije.

4. e-Government
Opunomoćivanje građanstva i pružanje javnih usluga; promocija kvalitete i učinkovitosti komunikacije i razmjene informacija u upravnim procesima i procesima javne administracije; sudjelovanje građanstva u donošenju odluka u informacijskom društvu.

5. e-Zdravlje
Razvoj modela zdravstvene zaštite fokusiranog na korisnika, gdje zainteresirane strane surađuju
koristeći ICT, uključujući Internet tehnologije, u upravljanju pitanjima zdravstvene zaštite i zdravlja.

6. e-Business

Podrška i optimizacija poslovnih procesa; kreacija novih poslovnih modela u e-commerce i m-
commerce, B2B, B2C, Internet sigurnosti i ostalim područjima; podrška malim i srednjim
poduzetnicima.

7. e-Zabava
Proizvodnja digitaliziranih proizvoda za zabavu i razonodu; podrška prelasku s jednostranosti na
višestranost, s jednog na više igrača, interaktivna razonoda i sinergija analogne i digitalne platforme.

8. Posebna kategorija: e-Uključenost
Sve mjere kojima se podržava IT integracija nerazvijenih zemalja u informacijsko društvo. Smanjivanje digitalne razlike između tehnološki spremnih i tehnološki izuzetih zajednica i grupa - kao što su ruralna područja ili žene. Društveno premošćivanje kroz multimediju.

Obzirom na izuzetnu važnost ovog natječaja i našu odlučnost za nominacijom najboljih od najboljih u Hrvatskoj, Internet Institut poziva sve koji to žele da nam žurno skrenu pažnju na proizvode, projekte ili inicijative za koje smatraju da odgovaraju naznačenim kriterijima:
e-mailom na wsis@hr-gateway.org
online na www.hr-gateway.org
faksom na +385 1 488 9998

Molimo da Vaša informacija sadrži:
1. Ime proizvoda/projekta/inicijative
2. Autor proizvoda/projekta/inicijativa
3. Kontakt podatke i kontakt osobu
4. Kratki opis

Više informacija o WSA 2003 možete naći na stranicama Internet Instituta [www.hr-gateway.org], te na službenim stranicama WSA [www.wsis-award.org].

Pročitajte više